
Fotograf: Mattias Kristiansson
Rotmos med senap och rosépeppar-oumph
4 portioner
Vi måste ju bjuda på klassiskt rotmos. Eller nästan klassisk eftersom vi här smaksätter med senap och färskriven pepparrot. Rotmos passar bra till många av höstens smaker och gärna peppriga toner, som här från rosépepparbitar.
Ingredienser
4 port
Rotmos med senap
-
500 g kålrot
-
200 g morot
-
400 g mjölig potatis
-
5 dl vatten
-
2 msk grönsaksfond
-
1 msk grov senap
-
1 msk riven färsk pepparrot
-
salt
-
vitpeppar
Rosépepparbitar
-
1 st gul lök, tunt skivad
-
400 g vegobitar
-
1 msk mortlad rosépeppar
-
1 msk senap
-
1 dl vatten
-
3 dl grädde
-
1 msk flytande grönsaksfond
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
Pressgurka
-
1 st slanggurka
-
1 msk ättiksprit (12 %)
-
1 dl vatten
-
2 msk strösocker
-
0.5 tsk salt
-
1 nypa vitpeppar
-
2 msk finhackad persilja