Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Vegetarisk shawarma på svamp

Vegetarisk shawarma på svamp

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Kryddig vegetarisk shawarma på ostronskivling. Krispig, kryddig och saftig på samma gång. Servera med pita, tahinisås, sallad och pickles.

Liknande recept

Vegetariska vietnamesiska pannkakor – Bánh Xèo

Rostad paprikor över sötsalt fetayoghurt

Syrlig sumaklök

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 500 g ostronskivling
  • 2 st vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 1 msk mald spiskummin
  • 0.5 msk rökt paprikapulver
  • 0.5 tsk oregano
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 1 tsk lökpulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 0.5 krm kanel
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 st citron, saften
  • 1 msk agavesirap
  • Alternativ?

    Istället för agavesirap går det bra med lönnsirap eller vanligt strösocker.

Gör så här

Vad är Shawarma?

Shawarma är en populär maträtt från Mellanöstern som består av tunt skivat, kryddat kött som långsamt roteras och grillas på ett vertikalt spett. Köttet, som kan vara nötkött, lamm, kyckling eller ibland kalkon, skärs av i tunna bitar och serveras ofta i ett bröd som pita eller lavash, tillsammans med grönsaker, såser som tahini eller vitlökssås och ibland pickles. Det är en smakrik och mångsidig snabbmatsrätt som har blivit populär över hela världen.

Du kan enkelt göra en vegetarisk/vegansk shawarma genom att ersätta köttet med vegobitar, tofu eller svamp. Bara krydda upp med samma kryddor och servera med samma goda tillbehör.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

mellanösternpitabrödsvampsvampshawarmatahinisåsveganskvegetariskvego

Publicerad: 20 maj, 2024

Uppdaterad: 11 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Vad är Shawarma?

Shawarma är en populär maträtt från Mellanöstern som består av tunt skivat, kryddat kött som långsamt roteras och grillas på ett vertikalt spett. Köttet, som kan vara nötkött, lamm, kyckling eller ibland kalkon, skärs av i tunna bitar och serveras ofta i ett bröd som pita eller lavash, tillsammans med grönsaker, såser som tahini eller vitlökssås och ibland pickles. Det är en smakrik och mångsidig snabbmatsrätt som har blivit populär över hela världen.

Du kan enkelt göra en vegetarisk/vegansk shawarma genom att ersätta köttet med vegobitar, tofu eller svamp. Bara krydda upp med samma kryddor och servera med samma goda tillbehör.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

mellanösternpitabrödsvampsvampshawarmatahinisåsveganskvegetariskvego

Publicerad: 20 maj, 2024

Uppdaterad: 11 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept maj 22, 2025

Vegetariska vietnamesiska pannkakor – Bánh Xèo

De här vietnamesiska pannkakorna är härligt krispiga och fyllda med en mix av tofu, böngroddar och annat gott. Ta en bit pannkaka och fyllning. Lägg i ett salladsblad tillsammans med färska örter och doppa i dippsåsen. Ät!

Recept maj 20, 2025

Rostad paprikor över sötsalt fetayoghurt

Recept maj 20, 2025

Syrlig sumaklök

Recept maj 20, 2025

Grillspett på yoghurtmarinerad ostronskivling

Recept maj 20, 2025

Vegetariska kebabspett

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.