Siciliansk pasta med fänkål och apelsin
En väldigt enkel vegetariska pastarätt från Sicilien. Fänkål, mandel, rödlök och apelsin är allt du behöver. Underbar på sommaren.
Ingredienser
4 port
-
4 st fänkål
-
40 g mandel
-
2 st rödlök
-
3 msk olivolja
-
1 st apelsin, saft och rivet skal
-
salt
-
svartpeppar
-
500 g casarecce
Glutenfritt och nötfritt?
För glutenfritt, använd en glutenfri pasta. För nötfritt, uteslut mandlarna eller ersätt med rostade solroskärnor.
Gör såhär
Receptkreatör
Vegetariana Siciliana
I boken Vegetariana Siciliana (Bokförlaget Arena) delar italienska Francesca Maugeri Holmström med sig av en absolut dröm av vegetariska rätter med en siciliansk twist. Det är enkelt, fräscht och en mästerklass i hur du använder grönsaker och frukter på bästa sätt.
Receptkreatör
Vegetariana Siciliana
I boken Vegetariana Siciliana (Bokförlaget Arena) delar italienska Francesca Maugeri Holmström med sig av en absolut dröm av vegetariska rätter med en siciliansk twist. Det är enkelt, fräscht och en mästerklass i hur du använder grönsaker och frukter på bästa sätt.