
Fotograf: Eva Hildén
Snabba chips med beadipp
4 portioner
Enkla, krispiga chips som du gör i ugnen. De är smaksatta med två av mina favoritchipssmaker och serverade med en kall bearnaisedipp.
Ingredienser
4 port
Chips
-
800 g potatis
-
2 msk rapsolja
Dillkrydda
-
2 tsk torkad dill
-
1 tsk lökpulver
-
0.5 tsk vitlökspulver
-
salt
Sour Cream & Onion
-
0.5 tsk lökpulver
-
0.5 tsk vitlökspulver
-
0.5 tsk torkad persilja
-
0.5 tsk mjölksyra
-
salt
Bearnaisedipp
-
2 dl yoghurt
-
2 msk majonnäs
-
1 st schalottenlök, finhackad
-
1 tsk vitvinsvinäger
-
2 tsk torkad dragon
-
2 tsk torkad körvel
-
1 nypa gurkmeja
-
0.5 tsk salt
-
svartpeppar