Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Somalisk falafel – Bajiye

Somalisk bajiye är friterade kikärtsbollar, liknande falafel, som ofta serveras som tilltugg eller förrätt. Populär street food i Somalia.
Fotograf: Eva Hildén

Somalisk falafel – Bajiye

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Somalisk bajiye är friterade kikärtsbollar, liknande falafel, som ofta serveras som tilltugg eller förrätt. Populär street food i Somalia.

Liknande recept

Bakad falafel med örter

Bariis isku karis - somaliskt ris och grönsaker

Krispig vegetarisk falafeltaco

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 3 dl black eye-bönor, torkade
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyfta
  • 1 st tomat
  • 2 st grön chili
  • För starkt?

    Det går utmärkt att utesluta chilin om du tycker att det blir för starkt.

  • 1 msk xawaash
  • Xawaash?

    Xawaash är den kryddblandning som man använder allra mest i det somaliska köket. Sök på "Xawaash" på vår hemsida så hittar du Khadijas recept.

  • 1.5 dl finhackad koriander
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk vatten
  • rapsolja

Gör så här

Receptkreatör

Khadija Mohamud

Khadija Mohamud

falafelöstafrikasomaliasomalisk

Publicerad: 3 juni, 2024

Uppdaterad: 8 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Khadija Mohamud

Khadija Mohamud

falafelöstafrikasomaliasomalisk

Publicerad: 3 juni, 2024

Uppdaterad: 8 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept november 26, 2024

Bakad falafel med örter

Bakad falafel är så smidigt. Du slipper fritera och kan göra en hel hög med egen falafel som du enkelt fryser in. Billigt, klimatsmart och gott.

Recept oktober 23, 2024

Bariis isku karis – somaliskt ris och grönsaker

Recept oktober 14, 2024

Krispig vegetarisk falafeltaco

Recept juni 3, 2024

Somalisk sötpotatisröra med stekta grönsaker och majsbröd

Recept juni 3, 2024

Muufo – somaliskt Majsbröd smaksatt med lök och vitlök

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.