
Fotograf: Eva Hildén
Somalisk majsgröt med spenat- & grönkålsgryta & pumpa
4 portioner
En härlig majsgröt som du kokar med grönsaksbuljong och massor av goda kryddor. Till gröten serveras en spenat- och grönkålsgryta som toppas med ugnsrostad pumpa.
Ingredienser
4 port
Spenat- och grönkålsgryta
-
1 st lök
-
3 st vitlöksklyfta
-
3 st tomat
-
1 st grön chilifrukt
-
rapsolja
-
1 msk tomatpuré
-
200 g grönkål
-
2 st morot
-
1.5 msk xawaash
-
1 tsk malen gurkmeja
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
2 dl kokande vatten
-
1 st grön paprika
-
1 st gul paprika
-
100 g babyspenat
-
salt
-
svartpeppar
-
2 msk hackad färsk koriander
Ugnsrostad pumpa
-
400 g butternutpumpa
-
2 msk olivolja
-
salt
-
svartpeppar
Majsgröt
-
1 st lök
-
2 st vitlöksklyfta
-
2 st tomat
-
rapsolja
-
1 tsk koriander
-
0.5 tsk paprikapulver
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
6 dl kokande vatten
-
3 dl majsmjöl
-
2 msk smör
-
salt
-
svartpeppar