
Fotograf: Eva Hildén
Bariis isku karis – somaliskt ris och grönsaker
4 portioner
Den här lättlagade risrätten är äkta somalisk husmanskost. Allt lagas i en och samma gryta, och du behöver inte ta exakt de grönsaker och rotfrukter som står i receptet, utan använd gärna det du har hemma. Stark grön chilisås och vanlig banan är gott till.
Ingredienser
4 port
-
3 st tomat
-
1 st gul lök
-
3 st vitlöksklyfta
-
4 msk rapsolja
-
1 st kanelstång
-
4 st kardemummakapslar
-
4 st kryddnejlikor
-
1 msk xawaash
-
1 tsk gurkmeja
-
1 tsk paprikapulver
-
1 msk tomatpuré
-
2 st grönsaksbuljongtärning
-
4 dl basmatiris
-
2 st morötter
-
2 st potatis
-
0.5 dl finhackad koriander
-
4 dl hett vatten
-
salt
-
svartpeppar