
Fotograf: Eva Hildén
Spansk pisto med kikärter
4 portioner
Pisto är som en fransk ratatouille eller italiensk caponata. En läcker grönsaksröra som är god både som tillbehör och som en egen rätt. Här har jag blandat ner kikärtor för att göra den matigare. Supergod tillsammans med ett lyxigt surdegsbröd.
Ingredienser
4 port
-
1 st aubergine, tärnad
-
1 st zucchini, tärnad
-
0.5 dl olivolja
-
1 st rödlök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 st grön paprika, hackad
-
1 st röd paprika, hackad
-
1 burk à 400 ml krossade tomater
-
5 dl vatten
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
1 tsk paprikapulver
-
1 tsk torkad oregano
-
0.5 tsk chiliflakes
-
2 tsk rödvinsvinäger
-
2 burkar à 400 g kikärter
-
salt
-
svartpeppar