Spanska vegetariska bollar med couscous
4 portioner
Kryddiga spanska bollar i en fyllig tomatsås. Jättegott att fira in helgen med, eller lyxa till med mitt i veckan.
Ingredienser
4 port
Vegobollar
-
400 g vegobollar
-
olja att steka i
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 st vitlöksklyfta, finhackad
-
1 st grön paprika, finhackad
-
0.5 dl olivolja
-
1 burk à 400 ml krossade tomater
-
2 tsk rödvinsvinäger
-
1 nypa strösocker
-
1 burk à 400 g små vita bönor
-
0.5 kruka finhackad persilja
-
salt
-
svartpeppar
Couscous
-
4 dl vatten
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
4 dl couscous
-
250 g cocktailtomater, halverade
-
1 påse à 70 g salladsmix
Servering
-
1 näve rostade mandelspån