
Fotograf: Mattias Kristiansson
Svamp- och solrosfröbiffar med potatis och rosépepparsås
4 portioner
Du kan med fördel blanda svamp i de här vegetariska svampbollarna. De blir underbart smakrika, perfekta att servera till kokt potatis och rosépepparsås.
Ingredienser
4 port
Svamp- och solrosfröbollar
-
250 g champinjoner, hackade
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 st rapsolja att steka i
-
200 g solrosfrön
-
2 dl ströbröd
-
1 dl vatten
-
1 msk ljus sojasås
-
1 msk majsstärkelse
-
salt
-
vitpeppar
-
rapsolja att steka i
Rosépepparsås
-
1 msk vetemjöl
-
2.5 dl grädde
-
0.5 dl vatten
-
1 msk ljus sojasås
-
1 tsk lingonsylt
-
1 tsk mortlad rosépeppar
-
salt
-
svartpeppar
Tillbehör
-
800 g kokt potatis
-
lingonsylt