![](https://vegomagasinet.se/wp-content/uploads/2023/01/svampgalette2.jpg)
Fotograf: Mattias Kristiansson
Svampgalette (enkel svamppaj med valnötter)
4 portioner
Den här pajen är så smidig eftersom du inte behöver en pajform eller förgrädda något pajskal. Det är en galette och den ska se härligt rustik ut! Här har jag bara tagit champinjoner, men blanda gärna olika svampsorter.
Ingredienser
4 port
Pajdeg
-
3.5 dl vetemjöl
-
0.5 tsk salt
-
125 g tärnat smör
-
3 msk vatten
Fyllning
-
100 g rökt tofu, hackad
-
2 msk olivolja
-
250 g champinjoner, hackade
-
2 st gula lökar, finhackade
-
1 st vitlöksklyfta, finhackad
-
0.5 dl grädde
-
0.5 dl finhackade valnötter
-
0.5 dl riven parmesanost
-
1 tsk timjan
-
salt
-
svartpeppar