Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Tahinibrownie & hallon cheesecake-bars

Fotograf: Viola Minerva Virtamo

Tahinibrownie & hallon cheesecake-bars

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
12 portioner
En mjuk men ultrafudgig, chokladig botten med inslag av sesam som harmoniserar med ett krämigt lager av bär – vad finns det att inte älska?

Liknande recept

Upside down cheesecake med jordgubbar

Vegansk jordgubbscheesecake

Briouats - frasiga bakverk med mandelmassa

Ingredienser

12 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Fyllning
  • 80 g strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk näringsjäst
  • 0.5 st citron, rivet skal
  • 20 g majsstärkelse
  • 0.5 krm xantangummi
  • 400 g yoghurt, rumstempererad
  • Mjölkfritt?

    De finns flera olika växtbaserade alternativ till yoghurt. Oftast är de baserade på soja eller havre, men det finns även gjort på t ex mandel och kokos. Leta efter osötade varianter. I receptet används grekisk sojayoghurt (13-16% sojainnehåll, osötad).

  • 50 g vispgrädde, rumstempererad
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera märken som har vispbar, växtbaserad grädde. Oftast är de baserade på soja eller havre. Läs på förpackningen så att de är gjorda för att vispas. I receptet används växtbaserad havrevispgrädde (20-25% fett och osötad).

  • 25 g smält smör (Eleplant)
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit. I receptet används växtbaserat blocksmör, smält och varm (inte bredbart).

    Betalt samarbete med Eleplant

    Eleplant

    smält smör (Eleplant)

    Som smör på alla sätt. Utom ett.
    Ett helt vanligt smör. Med den lilla parentesen att det faktiskt är helt växtbaserat och ändå både smakar och beter sig som smör. Ha på smörgåsen, baka croissanter, bryn till lingonen, allt du kan göra med smör kan du göra med Eleplant. Det är en innovation, gjord på raps- kokos- och shea tillsammans med havredryck. Den innehåller inga allergener, konserveringsmedel eller palmolja.
    Eleplant – Elevating plant based!

Topping
  • 150 g färska hallon, halverade

Gör så här

Receptkreatör

Ilse R. Pinner

Ilse R. Pinner

Vegalicious Cheesecakes

Vegalicious Cheesecakes

Det här receptet kommer från Ilse R. Pinners fantastiska bok med veganska cheesecakes i olika varianter. Från klassiska veganiserade cheesecake till dekadenta egna påhitt, desserter och kakor. Ett måste för bakfantasten.

cheesecakehallontahiniveganvegansk

Publicerad: 26 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Ilse R. Pinner

Ilse R. Pinner

Vegalicious Cheesecakes

Vegalicious Cheesecakes

Det här receptet kommer från Ilse R. Pinners fantastiska bok med veganska cheesecakes i olika varianter. Från klassiska veganiserade cheesecake till dekadenta egna påhitt, desserter och kakor. Ett måste för bakfantasten.

cheesecakehallontahiniveganvegansk

Publicerad: 26 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept juli 16, 2025

Upside down cheesecake med jordgubbar

Det här är en upp-och-ned-vänd cheesecake! Digestivebotten fylld med en söt, frisk, mousse som du vänder upp och ner på ett fat. Vid servering slår du sönder den och låter gästerna hugga in.

Recept maj 21, 2025

Vegansk jordgubbscheesecake

Recept januari 14, 2025

Briouats – frasiga bakverk med mandelmassa

Recept november 26, 2024

Choklad-, mandel- och chilicheesecake

Recept november 26, 2024

Baskisk cheesecake (vegan)

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.