Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Choklad-, mandel- och chilicheesecake

Fotograf: Viola Minerva Virtamo

Choklad-, mandel- och chilicheesecake

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
10 portioner
En mexikanskinspirerad cheesecake med en touch av kanel och chili, och en läcker mandelbotten. Fyllningen har en härlig nötig underton med en mogen och robust kakaosmak.

Liknande recept

Chokladbollshjärtan

Vegansk nötella-tårta med jordgubbar

Vegansk jordgubbscheesecake

Ingredienser

10 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Botten
  • 200 g mixade chokladkakssmulor
  • 30 g smält smör
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

Fyllning
  • 100 g strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk näringsjäst
  • 20 g majsstärkelse
  • 10 g kakaopulver
  • 0.5 tsk mald kanel
  • 1 nypa chilipulver
  • 0.5 krm xantangummi
  • 250 g mörk choklad, hackad
  • 25 g smör
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit. I receptet används växtbaserat blocksmör (inte bredbart).

  • 250 g grädde
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till grädde, oftast baserade på havre- eller soja. Leta efter osötade varianter (alltså inte de som är gjorda för att vispas). Finns i kyldisken. I receptet används mandelgrädde (6-10% fett).

  • 500 g yoghurt
  • Mjölkfritt?

    De finns flera olika växtbaserade alternativ till yoghurt. Oftast är de baserade på soja eller havre, men det finns även gjort på t ex mandel och kokos. Leta efter osötade varianter. I receptet används grekisk stil sojayoghurt (13-16% sojainnehåll, osötad) vid rumstemperatur.

  • 70 g mörk choklad (50% kakao)
  • 35 g vispgrädde
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera märken som har vispbar, växtbaserad grädde. Oftast är de baserade på soja eller havre. Läs på förpackningen så att de är gjorda för att vispas. I receptet används växtbaserad vispgrädde (20-25% fett, osötad).

  • 15 g mörk sirap, agavesirap eller dadelsirap

Gör så här

Receptkreatör

Ilse R. Pinner

Ilse R. Pinner

Vegalicious Cheesecakes

Vegalicious Cheesecakes

Det här receptet kommer från Ilse R. Pinners fantastiska bok med veganska cheesecakes i olika varianter. Från klassiska veganiserade cheesecake till dekadenta egna påhitt, desserter och kakor. Ett måste för bakfantasten.

äggfricheesecakechokladmjölkfriveganveganskvego

Publicerad: 26 november, 2024

Uppdaterad: 5 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Ilse R. Pinner

Ilse R. Pinner

Vegalicious Cheesecakes

Vegalicious Cheesecakes

Det här receptet kommer från Ilse R. Pinners fantastiska bok med veganska cheesecakes i olika varianter. Från klassiska veganiserade cheesecake till dekadenta egna påhitt, desserter och kakor. Ett måste för bakfantasten.

äggfricheesecakechokladmjölkfriveganveganskvego

Publicerad: 26 november, 2024

Uppdaterad: 5 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept maj 21, 2025

Chokladbollshjärtan

Chokladbollar i ny form, här täckta med en ljuvlig chokladganache. Perfekt att ge bort i present till chokladälskaren.

Recept maj 21, 2025

Vegansk nötella-tårta med jordgubbar

Recept maj 21, 2025

Vegansk jordgubbscheesecake

Recept maj 20, 2025

Glutenfria salt- och tahinicookies

Recept februari 28, 2025

Kanderade mandlar i choklad

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.