
Choklad-, mandel- och chilicheesecake
En mexikanskinspirerad cheesecake med en touch av kanel och chili, och en läcker mandelbotten. Fyllningen har en härlig nötig underton med en mogen och robust kakaosmak.
Ingredienser
10 port
Botten
-
200 g mixade chokladkakssmulor
-
30 g smält smör
Fyllning
-
100 g strösocker
-
1 tsk vaniljsocker
-
1.5 tsk näringsjäst
-
20 g majsstärkelse
-
10 g kakaopulver
-
0.5 tsk mald kanel
-
1 nypa chilipulver
-
0.5 krm xantangummi
-
250 g mörk choklad, hackad
-
25 g smör
-
250 g grädde
-
500 g yoghurt
-
70 g mörk choklad (50% kakao)
-
35 g vispgrädde
-
15 g mörk sirap, agavesirap eller dadelsirap
Gör såhär
Receptkreatör

Vegalicious Cheesecakes
Det här receptet kommer från Ilse R. Pinners fantastiska bok med veganska cheesecakes i olika varianter. Från klassiska veganiserade cheesecake till dekadenta egna påhitt, desserter och kakor. Ett måste för bakfantasten.
Receptkreatör

Vegalicious Cheesecakes
Det här receptet kommer från Ilse R. Pinners fantastiska bok med veganska cheesecakes i olika varianter. Från klassiska veganiserade cheesecake till dekadenta egna påhitt, desserter och kakor. Ett måste för bakfantasten.