
Fotograf: Eva Hildén
Taquitos med potatis och karamelliserad lök
4 portioner
Krispiga taqutios är rullar av tortillabröd, här fyllda med en kryddig potatisfyllning. Servera med trevliga tillbehör som guacamole, majssallad och ostsås.
Ingredienser
4 port
Taquitos
-
800 g mjölig potatis
-
2 st gula lökar, tunt skivade
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 burk à 400 g svarta bönor
-
1 st finhackad jalapeño
-
2 tsk torkad oregano
-
1 tsk mald spiskummin
-
salt
-
12 st små tortillabröd
-
12 st tandpetare
-
rapsolja att steka i
Guacamole
-
3 st avokado
-
1 st lime, saften
-
0.5 st gul lök, finhackad
-
0.5 dl finhackad koriander
-
1 st tomat, finhackad
-
salt
Ostsås på sötpotatis
-
100 g sötpotatis
-
2 msk rapsolja
-
2 msk vetemjöl
-
3.5 dl mjölk
-
1 st vitlöksklyfta, pressad
-
1 tsk dijonsenap
-
1 tsk ljus sojasås
-
1 msk näringsjäst
Majssallad
-
3 dl majskorn
-
0.5 st röd paprika, finhackad
-
0.5 st grön paprika, finhackad
-
0.5 st gul lök, finhackad
-
2 msk äppelcidervinäger
-
2 msk vatten
-
2 tsk strösocker
-
0.5 tsk salt
Servering
-
strimlad rödkål
-
strimlad isbergssallad
-
färsk koriander