Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Thaiwok med risnudlar, srirachatouf och het jordnötssås

Fotograf: Agnes Gällhagen

Thaiwok med risnudlar, srirachatouf och het jordnötssås

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Den här woken är en av mina absoluta favoriträtter. Jag har lagat olika varianter av den i flera år, både till vardag och fest. Det är min go to-rätt när jag är sugen på något asiatiskt! Jordnötssåsen är fullkomligt magisk och brukar gå åt i ett nafs, trots att detta recept ger en ganska stor mängd. När (om) du tröttnar på woken, prova gärna dressingen till vietnamesiska sommarrullar eller en glasnudelsallad. För att de olika momenten i det här receptet ska bli klara ungefär samtidigt rekommenderar jag att du gör såsen, steker srirachatofun och hackar grönsakerna innan du sätter i gång att woka.

Liknande recept

Vegetarisk biff stroganoff

Gröt pilaff - Kryddig persisk rätt med torkad frukt

Gröt med ärtor, kål, grädde och lingon

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Het jordnötssås
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1.25 dl jordnötssmör
  • 4 msk agavesirap
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk riven ingefära
  • 1.5 msk röd currypasta
  • 3 msk tamarisoja
  • 2 st lime, saften
  • vatten till önskad konsistens
  • 1 nypa chiliflakes
Srirachatofu
  • 4 msk tamarisoja
  • 1 msk lönnsirap
  • 0.5 msk risvinäger
  • 2 tsk srirachasås
  • 270 g tofu
  • 2 msk neutral olja
  • svartpeppar
Wok
  • 250 g broccoli
  • 2 st spetspaprika
  • 3 st morötter
  • 0.5 st purjolök
  • 1.5 msk sesamolja
  • 180 g risnudlar
  • salt
  • svartpeppar
Servering
  • färsk koriander
  • 1 liten näve hackade rostade jordnötter

Gör så här

Het jordnötssås
Srirachatofu
Wok

Receptkreatör

Agnes Gällhagen

Agnes Gällhagen

Comfort food: från matnojor till ren njutning

Comfort food: från matnojor till ren njutning

I Comfort food: från matnojor till ren njutning (Norstedts) bjuder Agnes Gällhagen på förödande vackra bilder och mat som omfamnar. Det är minst sagt en kärleksförklaring till grön mat som är perfekt att både värma sig med och få energi av den här tiden på året.

Publicerad: 5 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Agnes Gällhagen

Agnes Gällhagen

Comfort food: från matnojor till ren njutning

Comfort food: från matnojor till ren njutning

I Comfort food: från matnojor till ren njutning (Norstedts) bjuder Agnes Gällhagen på förödande vackra bilder och mat som omfamnar. Det är minst sagt en kärleksförklaring till grön mat som är perfekt att både värma sig med och få energi av den här tiden på året.

Publicerad: 5 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept oktober 22, 2025

Vegetarisk biff stroganoff

Få saker värmen själen så som svensk husmanskost. Här en klassisk biff stroganoff fast helt växtbaserad, gjord med Oumphs! Be*f Style Strips. Annars är det samma goda smaker från paprika, lök och dijonsenap. Krämig, fyllig och underbart god tillsammans med både kokt ris och potatis.

Recept oktober 21, 2025

Gröt pilaff – Kryddig persisk rätt med torkad frukt

Recept oktober 21, 2025

Gröt med ärtor, kål, grädde och lingon

Recept oktober 20, 2025

Vegetarisk butter paneer

Recept oktober 17, 2025

Gnocchi med ugnsrostad tomatsås

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.