Thaiwok med risnudlar, srirachatouf och het jordnötssås
Ingredienser
4 port
Het jordnötssås
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1.25 dl jordnötssmör
-
4 msk agavesirap
-
2 msk risvinäger
-
1 msk riven ingefära
-
1.5 msk röd currypasta
-
3 msk tamarisoja
-
2 st lime, saften
-
vatten till önskad konsistens
-
1 nypa chiliflakes
Srirachatofu
-
4 msk tamarisoja
-
1 msk lönnsirap
-
0.5 msk risvinäger
-
2 tsk srirachasås
-
270 g tofu
-
2 msk neutral olja
-
svartpeppar
Wok
-
250 g broccoli
-
2 st spetspaprika
-
3 st morötter
-
0.5 st purjolök
-
1.5 msk sesamolja
-
180 g risnudlar
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
färsk koriander
-
1 liten näve hackade rostade jordnötter
Gör så här
Het jordnötssås
Srirachatofu
Wok
Receptkreatör
Agnes Gällhagen
Comfort food: från matnojor till ren njutning
I Comfort food: från matnojor till ren njutning (Norstedts) bjuder Agnes Gällhagen på förödande vackra bilder och mat som omfamnar. Det är minst sagt en kärleksförklaring till grön mat som är perfekt att både värma sig med och få energi av den här tiden på året.
Receptkreatör
Agnes Gällhagen
Comfort food: från matnojor till ren njutning
I Comfort food: från matnojor till ren njutning (Norstedts) bjuder Agnes Gällhagen på förödande vackra bilder och mat som omfamnar. Det är minst sagt en kärleksförklaring till grön mat som är perfekt att både värma sig med och få energi av den här tiden på året.