Thaiwok med risnudlar, srirachatouf och het jordnötssås
Den här woken är en av mina absoluta favoriträtter. Jag har lagat olika varianter av den i flera år, både till vardag och fest. Det är min go to-rätt när jag är sugen på något asiatiskt! Jordnötssåsen är fullkomligt magisk och brukar gå åt i ett nafs, trots att detta recept ger en ganska stor mängd. När (om) du tröttnar på woken, prova gärna dressingen till vietnamesiska sommarrullar eller en glasnudelsallad. För att de olika momenten i det här receptet ska bli klara ungefär samtidigt rekommenderar jag att du gör såsen, steker srirachatofun och hackar grönsakerna innan du sätter i gång att woka.
Ingredienser
4 port
Het jordnötssås
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1.25 dl jordnötssmör
-
4 msk agavesirap
-
2 msk risvinäger
-
1 msk riven ingefära
-
1.5 msk röd currypasta
-
3 msk tamarisoja
-
2 st lime, saften
-
vatten till önskad konsistens
-
1 nypa chiliflakes
Srirachatofu
-
4 msk tamarisoja
-
1 msk lönnsirap
-
0.5 msk risvinäger
-
2 tsk srirachasås
-
270 g tofu
-
2 msk neutral olja
-
svartpeppar
Wok
-
250 g broccoli
-
2 st spetspaprika
-
3 st morötter
-
0.5 st purjolök
-
1.5 msk sesamolja
-
180 g risnudlar
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
färsk koriander
-
1 liten näve hackade rostade jordnötter
Gör såhär
Het jordnötssås
Srirachatofu
Wok
Receptkreatör
Comfort food: från matnojor till ren njutning
I Comfort food: från matnojor till ren njutning (Norstedts) bjuder Agnes Gällhagen på förödande vackra bilder och mat som omfamnar. Det är minst sagt en kärleksförklaring till grön mat som är perfekt att både värma sig med och få energi av den här tiden på året.
Receptkreatör
Comfort food: från matnojor till ren njutning
I Comfort food: från matnojor till ren njutning (Norstedts) bjuder Agnes Gällhagen på förödande vackra bilder och mat som omfamnar. Det är minst sagt en kärleksförklaring till grön mat som är perfekt att både värma sig med och få energi av den här tiden på året.