Tofuröra med harissa
Tofuröran infördes på vår meny som vegansk frukosträtt. Sedan dess har den varit väldigt populär bland alla våra kunder, både veganer och andra, som ett alternativ till ägg. Vi serverar röran på tjocka skivor grillat surdegsbröd med en fräsch grönsallad som tillbehör. Den är också härlig toppad med frasig friterad schalottenlök, som du kan köpa i asiatiska livsmedelsaffärer. Om du tror att du kommer att laga tofuröran ofta kan du dubbla eller fyrdubbla harissalöken: en sats håller i kylskåpet i ungefär 5 dagar och då kan du laga rätten på 5 minuter. Tack till Claire Hodgson.
Ingredienser
6 port
Tofuröra med harissa
-
2 msk olivolja
-
2 st silverlök, tunt skivad
-
1.5 msk harissa
-
700 g mjuk tofu
-
6 st skivor surdegsbröd, grillade eller rostade
-
0.75 tsk salt
Avokado- och gurksallad
-
0.5 st gurka, delad på längden, urkärnad och tunt snedskuren
-
2 st gröna chilifrukter, urkärnade och tunt skivade
-
3 st mogna avokador, tunt skivade
-
30 g korianderblad
-
1 msk olivolja
-
2 msk limesaft
-
1 tsk nigellafrön
Gör såhär
Receptkreatör
Simple
I Yotam Ottolenghis nya bok Simple (Tukan Förlag) bjuder han på samma smakrika mat, mycket med inspiration från Mellanöstern, men här i ett något enklare format än vi är vana vid. Duka upp en färgrik buffé, lyxa till frukosten eller släng ihop en enkel middag.
Receptkreatör
Simple
I Yotam Ottolenghis nya bok Simple (Tukan Förlag) bjuder han på samma smakrika mat, mycket med inspiration från Mellanöstern, men här i ett något enklare format än vi är vana vid. Duka upp en färgrik buffé, lyxa till frukosten eller släng ihop en enkel middag.