Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Torkade sojaknutar i kryddig sås

Fotograf: Mattias Kristiansson

Torkade sojaknutar i kryddig sås

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
De här torkade knutarna av soja hittar du asiatiska butiker. Det är som tunna blad av tofu som formats till knutar. Blötlägg eller sjud i vatten tills de är mjuka. Kan sedan användas i wok, grytor och soppor.

Liknande recept

Vegetarisk shawarmafärs

Mjuk tofu med het jordnötssås

Italiensk smörgåstårtsbakelse

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 2 msk rapsolja
  • 300 g torkade sojaknutar
  • Betalt samarbete med

    torkade sojaknutar

    Jag kallar de för ”torkade sojaknutar” men i butik kan de heta allt från ”dried tofu knots”, ”dried curd knots” och ”dried soy knots”. Det är som tunna ark av tofu som har torkats. Finns som knutar och rullar. Du hittar de i asiatiska butiker.

  • 1 st rödlök, tunt skivad
  • 6 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 msk chiliflingor
  • 2 msk sesamolja
  • 1.5 dl ljus sojasås
  • 2 msk risvinäger
  • 5 msk lönnsirap
  • 1 dl finhackad koriander
Servering
  • 4 portioner jasminris

Gör så här

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

Publicerad: 14 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

Publicerad: 14 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept juni 9, 2025

Vegetarisk shawarmafärs

Tacofärs i all ära, men nästa gång kan du testa att smaksätta färsen med shawarma-kryddmix innan du fyller ditt tacoskal eller pitabröd.

Recept juni 9, 2025

Mjuk tofu med het jordnötssås

Recept juni 7, 2025

Italiensk smörgåstårtsbakelse

Recept juni 3, 2025

Vegetarisk lax (tofu) med teriyakisås

Recept maj 22, 2025

Vegetariska vietnamesiska pannkakor – Bánh Xèo

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.