
Toscakaka med saffran
En klassiker som inte är så svår som den ser ut och som är värd det lilla extra besväret. Jag har gärna med 25–35 gram flagad mandel i nötblandningen, men det går bra att bara ha hela och hackade nötter. Tål man inte nötter kan man använda pumpafrön eller solrosfrön i toscatäcket istället.
Ingredienser
4 port
Sockerkaksbotten
-
75 g smör
-
1 dl mjölk
-
0.5 g saffran
-
3.5 dl florsocker
-
1 dl kikärtsspad
-
3.5 dl vetemjöl
-
1.5 tsk bakpulver
-
1 tsk vaniljsocker
-
1 nypa salt
Nöttoscatäcke
-
50 g smör
-
0.5 dl strösocker
-
1 msk mjölk
-
1 msk vetemjöl
-
1.5 dl blandade nötter
Gör såhär
Sockerkaksbotten
Nöttoscatäcke
Receptkreatör

Julens veganska bakning
I Julens veganska bakning har Karolina Tegelaar samlat juliga recept från Sverige och övriga världen. Den är fullmatad med smarta tips på hur du lyckas med t ex kolor och mjuka kakor. Den är så maxad att den är svår att sammanfatta, det är bättre att du bara köper den!
Receptkreatör

Julens veganska bakning
I Julens veganska bakning har Karolina Tegelaar samlat juliga recept från Sverige och övriga världen. Den är fullmatad med smarta tips på hur du lyckas med t ex kolor och mjuka kakor. Den är så maxad att den är svår att sammanfatta, det är bättre att du bara köper den!