
Fotograf: Lina Eidenberg Adamo
Två varianter av chokladbollar
4 portioner
Chokladbollar med lite annorlunda innehåll. Dessa bollar har jag bjudit både äldre och yngre på utan att de kunnat gissa att smeten är gjord på dadlar. Jag älskar smaken och konsistensen blir riktigt krämig. Bollarna går fint att frysa in.
Ingredienser
4 port
Chokladbollar
-
1.5 dl svarta bönor
-
20 st dadlar
-
1 dl havregryn
-
0.5 dl kakao
-
2 msk rapsolja
-
2 msk starkt kaffe
-
2 dl riven kokos eller hackade nötter/kärnor att rulla i
Arraksbollar
-
20 st dadlar
-
3 dl havregryn
-
3 tsk kakao
-
1 tsk arraksarom
-
ev. lite vatten
-
200 g mörk choklad, att rulla i
-
2 dl riven kokos eller hackade nötter/kärnor att rulla i