
Fotograf: Mattias Kristiansson
Ultimata burgaren med jalapeño mac ’n’ cheese och kokosbacon
4 portioner
Det här utan konkurrens bland det godaste jag har ätit. Bärtas Umami-burgare är fenomenal i sig, men lägg där till en superkrämig mac 'n' cheese på sötpotatis, cashewnötter och jalapeño samt rökig kokosbacon.
Ingredienser
4 port
-
4 st Bärta Burgare Umami
-
4 msk BBQ-sås
Mac ’n’ cheese med jalapeño
-
1 dl cashewnötter, blötlagda i 6 timmar eller över natten
-
200 g makaroner
-
1 st sötpotatis
-
1 msk rapsolja
-
2 dl vatten
-
1 st jalapeño, finhackad
-
salt
Kokosbacon
-
1 dl kokosflakes
-
0.5 msk ljus sojasås
-
0.5 tsk liquid smoke
-
0.5 msk lönnsirap
Tillbehör
-
4 st hamburgerbröd
-
salladsblad
-
tomat, skivad
-
rödlök, skivad