
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vackraste veganska prinsesstårtan
10 portioner
Det här är utan konkurrens den vackraste prinsesstårtan som finns. Helt växtbaserad och fylld med vaniljkräm, sylt och vispad grädde.
Ingredienser
10 port
Tårtbotten
-
100 g smör
-
3 dl strösocker
-
1.5 dl kikärtsspad
-
3.5 dl vetemjöl
-
1 msk bakpulver
-
1 nypa salt
-
1 dl mjölk
Vaniljkräm
-
2 dl mjölk
-
2 dl grädde
-
0.75 dl strösocker
-
0.5 dl majsstärkelse
-
1 msk vaniljsocker
-
25 g smör
Vispgrädde
-
2.5 dl vispgrädde
-
1 msk florsocker
-
1 tsk vaniljsocker
Fyllning och dekoration
-
1.5 dl hallonsylt
-
500 g marsipan
-
grön livsmedelsfärg
-
rosa livsmedelsfärg
Dekoration
-
florsocker