
Västafrikansk jordnötsgryta (vegetarisk)
Ingredienser
4 port
-
350 g vegobitar
-
1 st gul lök, finhackad
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 msk riven ingefära
-
1 st sötpotatis, tärnad
-
1 burk à 400 ml krossade tomater
-
1.5 dl jordnötssmör
-
1 dl hackade jordnötter
-
0.5 tsk cayennepeppar
-
10 dl vatten
-
2 st grönsaksbuljongtärningar
-
salt
Servering
-
4 portioner kokt ris
-
färsk koriander
Gör så här
Tips!
Jag har använt cayennepeppar för hetta, men om du som jag älskar lite extra hetta så kan du även hacka ner lite habanero eller annan stark färsk chili.
Det är vanligt med kyckling i den här grytan men eftersom den här självklart är helt vegetarisk ersatte den med vegobitar, men det går också strålande att vända ner t ex kokta kikärter i den färdiga såsen.
Samma gäller med sötpotatisen, den går utmärkt att byta ut mot potatis och/eller morötter.
Receptkreatör
Tips!
Jag har använt cayennepeppar för hetta, men om du som jag älskar lite extra hetta så kan du även hacka ner lite habanero eller annan stark färsk chili.
Det är vanligt med kyckling i den här grytan men eftersom den här självklart är helt vegetarisk ersatte den med vegobitar, men det går också strålande att vända ner t ex kokta kikärter i den färdiga såsen.
Samma gäller med sötpotatisen, den går utmärkt att byta ut mot potatis och/eller morötter.