
Vegansk grönkålspaj
Med sprött pajskal och en fyllning med mjuk tofu och karamelliserad lök blir pajen härligt matig och krämig.
Ingredienser
8 port
Pajdeg
-
150 g smör
-
3 dl vetemjöl
-
1 dl grahamsmjöl
-
2 krm salt
-
2 tsk iskallt vatten
Fyllning
-
4 st bananschalottenlök
-
1 msk ljus sirap
-
1.5 tsk salt
-
3 krm svartpeppar
-
500 g fryst hackad grönkål, tinad
-
150 g mjuk tofu
-
1 msk hackad färsk timjan
-
0.5 tsk riven muskotnöt
Gör såhär
Receptkreatör

En grön jul
I Malin Landqvists bok En grön jul (Max Ström) bjuds det inte bara på mat till julbordet, utan till hela vintern. Här finns varmrätter, bakat, plockmat, desserter, nyårsmat och annat gott som du kan njuta av i drivor.
Receptkreatör

En grön jul
I Malin Landqvists bok En grön jul (Max Ström) bjuds det inte bara på mat till julbordet, utan till hela vintern. Här finns varmrätter, bakat, plockmat, desserter, nyårsmat och annat gott som du kan njuta av i drivor.