
Fotograf: Karoline Jönsson
Vegetarisk banh mi med srirachamajonnäs
4 portioner
Klassisk vietnamesisk baguette med smakrik marinerad tofu, krispig kålsallad med kittlande syra och en lagom het srirachamajonnäs.
Ingredienser
4 port
Marinerad tofu
-
3 msk tamarisoja
-
3 msk rapsolja
-
1 msk citronsaft
-
1.5 msk riven ingefära
-
2 tsk vitlöksklyftor, rivna
-
salt
-
svartpeppar
-
1 st röd chili, tunt skivad
-
500 g tofu
Srirachamajonnäs (vegansk)
-
1.5 dl rapsolja
-
0.5 dl osötad sojamjölk
-
0.5 msk citronsaft
-
2 tsk srirachasås
-
1 tsk dijonsenap
-
salt
-
svartpeppar
Syrlig kålsallad
-
1.5 dl vatten
-
0.5 dl ättiksprit (12 %)
-
2 msk strösocker
-
1 st rödlök, tunt skivad
-
200 g rödkål, strimlad
-
2 st morötter, i tunna stavar
-
1 msk citronsaft
Servering
-
4 st baguett
-
1 kruka färsk koriander