Vegetarisk indisk ”butter chicken”
Butter chicken eller murg makhani är en favorit på alla indiska restauranger runt om i världen och här kommer en helt vegetarisk variant.
Ingredienser
4 port
Marinad
-
1 dl yoghurt
-
3 st vitlöksklyfta, riven
-
1 msk riven ingefära
-
2 tsk garam masala
-
1 tsk gurkmeja
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk chilipulver
-
1 tsk salt
-
500 g vegobitar
Sås
-
50 g smör
-
1 st rödlök, finhackad
-
3 st vitlök
-
1 msk riven ingefära
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk garam masala
-
1 tsk chilipulver
-
1 burk à 400 ml krossade tomater
-
2.5 dl grädde
-
1 tsk salt
Servering
-
4 portioner basmatiris
Gör såhär
Om rätten:
Butter chicken är en indisk klassiker och en av de mest populära indiska rätterna. Det betyder ”smörkyckling” och är en dekadent, kryddig rätt som fullkomligt exploderar av smaker. För en vegetarisk variant kan du använda dig av sojabitar eller tofu och för en vegansk version är det bara att byta ut alla mejeriprodukter mot växtbaserade alternativ.
Receptkreatör

Green India
Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.
Om rätten:
Butter chicken är en indisk klassiker och en av de mest populära indiska rätterna. Det betyder ”smörkyckling” och är en dekadent, kryddig rätt som fullkomligt exploderar av smaker. För en vegetarisk variant kan du använda dig av sojabitar eller tofu och för en vegansk version är det bara att byta ut alla mejeriprodukter mot växtbaserade alternativ.
Receptkreatör

Green India
Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.