
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetarisk ”fisk”-gratäng med pommes duchesse
4 portioner
Tänk dig en klassisk fiskgratäng… fast vegetarisk! Gjord på tofu, en dillig bechamelsås och gratinerat potatismos.
Här kommer en vegetarisk gratäng med flera spännande lager: en tofufyllning, en dillig bechamelsås, frasigt och krämigt potatistäcke. Så god på alla sätt och jag gillar att servera bröd till så att man kan suga upp allt av den goda såsen.
Ingredienser
4 port
Tofufyllning
-
1 st purjolök, tunt skickad
-
2 st selleristjälkar, tunt skivade
-
1 st vitlöksklyfta, riven
-
500 g tofu, smulad
-
1 tsk mortlade fänkålsfrön
-
1 tsk salt
-
1 krm svartpeppar
Bechamelsås
-
1 msk olivolja
-
0.5 msk majsstärkelse
-
3 dl grädde
-
1 msk finhackad dill
-
1 tsk torkad dragon
-
1 st citron, rivet skal
-
1 krm riven muskotnöt
-
salt
-
svartpeppar
Potatismos
-
600 g mjölig potatis
-
1 dl grädde
-
1 msk smör
-
salt
-
svartpeppar