Vegetarisk ”fisk”-gratäng med pommes duchesse
4 portioner
Tänk dig en klassisk fiskgratäng... fast vegetarisk! Gjord på tofu, en dillig bechamelsås och gratinerat potatismos.
Ingredienser
4 port
Tofufyllning
-
1 st purjolök
-
2 st selleri
-
1 st vitlök
-
500 g tofu
-
1 tsk fänkålsfrön
-
1 tsk salt
-
1 krm svartpeppar
Bechamelsås
-
1 msk olivolja
-
0.5 msk majsstärkelse
-
3 dl grädde
-
1 msk dill
-
1 tsk dragon
-
1 st citron, rivet skal
-
1 krm muskotnöt
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
Potatismos
-
600 g potatis
-
1 dl grädde
-
1 msk smör
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar