
Vegetarisk Gong bao-tofu
Ingredienser
4 port
-
400 g tofu
-
6 st salladslökar
-
12 st torkade chilifrukter
-
2 st vitlöksklyftor
-
5 cm ingefära
-
3 msk matolja
-
1 tsk sichuanpeppar
-
1 msk sesamolja
-
1 dl rostade jordnötter
Sås
-
1 msk strösocker
-
1 msk kinesisk svart vinäger, t ex chinkiang
-
1 msk vatten
-
1 tsk mörk sojasås
-
1 tsk ljus sojasås
Gör så här
Tillagning
Receptkreatör

Vegetarisk kinamat varje dag
Vill du lära dig laga äkta kinesisk och vegetarisk mat så måste du kolla in Jonas Crambys senaste bok Vegetarisk kinamat varje dag (Natur & Kultur). Lär dig från grunden, steg för steg. Mycket veganskt, en del lakto-ovo.
Receptkreatör

Vegetarisk kinamat varje dag
Vill du lära dig laga äkta kinesisk och vegetarisk mat så måste du kolla in Jonas Crambys senaste bok Vegetarisk kinamat varje dag (Natur & Kultur). Lär dig från grunden, steg för steg. Mycket veganskt, en del lakto-ovo.