
Vegetarisk Grönsakscurry
Visste du att smör förhöjer andra smaker? I den här rätten med många kryddor lyfter smöret smakerna så att de fullkomligen hoppar runt i munnen. Vill du servera med ris så är det bra att börja med att koka det först. En krispig, kryddig kålrotssallad är gott till curryn.
Ingredienser
4 port
-
400 g blomkål
-
10 st osvavlade, torkade aprikoser
-
1 st gul lök
-
3 st vitlöksklyftor
-
2 msk finhackad ingefära
-
1 msk finhackad, färsk gurkmeja (eller 1 tsk torkad)
-
1 msk gul curry
-
1 krm cayennepeppar
-
25 g smör
-
1 burk à 400 g hela tomater
-
1 burk à 400 ml kokosgrädde
-
1.5 tsk salt
-
1 burk à 400 g kikärter
Gör såhär
Receptkreatör

Göra gott – kokbok för unga miljöhjältar
Göra gott – kokbok för unga miljöhjältar (Max Ström) är full av enkla recept för vår planet, med korta och tankeväckande texter om miljö- och matfrågor. Några kötträtter, annars mest vegetariskt med lakto-ovo-inslag.
Receptkreatör

Göra gott – kokbok för unga miljöhjältar
Göra gott – kokbok för unga miljöhjältar (Max Ström) är full av enkla recept för vår planet, med korta och tankeväckande texter om miljö- och matfrågor. Några kötträtter, annars mest vegetariskt med lakto-ovo-inslag.