
Vegetarisk Gulärtsfalafel
4 portioner
Falafel är en vegetarisk favorit som görs på kikärter. Här görs de istället på gula ärtor vilket är en kul twist som smakar riktigt gott.
Falafel är kanske det absolut vanligaste som man blir erbjuden som vegetarian. Jag vet inte hur många gånger jag ätit falafel i skolor, på gatukök eller på restaurang. Och jag är fruktansvärt trött på tråkiga, torra och oälskade kikärtsbollar. Trots det älskar jag fortfarande falafel. Det vill säga riktig falafel. Sådan som de serverar i Malmö och på bägge sidor av murarna i Jerusalem. Sådan som jag tänker lära er göra nu. Tricket? Använd blötlagda, inte kokade, kikärtor och mal dem grovt i en köttkvarn eller matberedare. Jag gör dock mina lite lätt försvenskade med gula ärtor i stället för kikärtor, vilket fungerar fantastiskt bra! Så länge du kommer ihåg att lägga ärtorna i blöt så är det faktiskt också riktigt enkelt!
Ingredienser
4 port
-
250 g gula ärtor, torkade
-
1.5 msk bakpulver
-
1 st purjolök
-
1 knippe bladpersilja
-
2 st vitlöksklyftor
-
1 msk mald spiskummin
-
0.5 msk salt
-
svartpeppar
-
sesamfrön
-
olja att fritera i
Gör så här
Receptkreatör

Vegansk hemkunskap
Vegansk hemkunskap (Bonnier fakta) av Gustav Johansson är perfekt för dig som vill ta dina första steg in i veganvärlden. Enkla recept, rätter du känner igen och smarta tips för hur du lyckas i det veganska köket.
Receptkreatör

Vegansk hemkunskap
Vegansk hemkunskap (Bonnier fakta) av Gustav Johansson är perfekt för dig som vill ta dina första steg in i veganvärlden. Enkla recept, rätter du känner igen och smarta tips för hur du lyckas i det veganska köket.