
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetarisk kålpudding
4 portioner
Kålpudding är som kåldolmar, fast mycket enklare att laga. Här en vegetarisk variant med vegofärs.
Ingredienser
4 port
Kålpudding
-
1 dl risgryn
-
1 st vitkålshuvud
-
1 msk smör
-
10 efter smak salt
-
vitpeppar
-
1 tsk ljus sirap
-
1.5 dl vatten
-
600 g vegofärs
-
1 tsk salt
Brunsås
-
2 msk smör
-
0.5 dl vetemjöl
-
2.5 dl vatten
-
2.5 dl mjölk
-
1 msk flytande grönsaksfond
-
1 tsk vinbärsgelé
-
0.5 tsk mörk sojasås
-
salt
-
vitpeppar
Pressgurka
-
1 st slanggurka
-
1 msk ättiksprit (12 %)
-
1 dl vatten
-
2 msk strösocker
-
0.5 tsk salt
-
vitpeppar
-
2 msk finhackad persilja