
Vegetarisk karibisk kokosgryta med stekt kokbanan
Ingredienser
5 port
Gryta
-
1 msk kokosolja
-
2 st rödlökar, hackade
-
3 msk finhackad ingefära
-
2 st vitlöksklyftor, pressade
-
1 st röd chili, finhackad
-
3 tsk jerkkrydda
-
1 nypa havssalt
-
svartpeppar
-
1 st butternutpumpa, skalad och tärnad
-
2 st fasta potatisar, skalade och tärnade
-
1 st aubergine, tärnad
-
1 st zucchini, tärnad
-
1 st röd paprika, tärnad
-
4 dl kokosmjölk
-
3 dl grönsaksbuljong
-
2 msk tomatpuré
-
0.5 st lime, saften
-
2.5 dl kokta kikärter
-
1.25 dl rostade cashewnötter
-
1 näve spenat
-
2.5 dl tärnad mango
Riset och bönorna
-
1 burk à 400 g kidneybönor
-
4 dl kokosmjölk
-
4 dl grönsaksbuljong
-
3 msk färska timjanblad
-
1 nypa havssalt
-
svartpeppar
-
5 dl långkornigt ris
Stekta kokbananer
-
2 st kokbanan
-
2 msk kokosolja
Gör så här
Gryta
Riset och bönorna
Stekta kokbananer
Recept jerkkrydda
Receptkreatör

Vegan 100
I Gaz Oakleys bok Vegan 100 (Norstedts) bjuds vi inte bara på jättecoola bilder utan framför allt på mat som får oss att vilja slita ut sidorna ur boken och äta upp dem. Det är smaker från hela världen och det är läcker snabbmat, fräscha sallader och husmanskost med en twist. Allt veganskt och allt underbart.
Recept jerkkrydda
Receptkreatör

Vegan 100
I Gaz Oakleys bok Vegan 100 (Norstedts) bjuds vi inte bara på jättecoola bilder utan framför allt på mat som får oss att vilja slita ut sidorna ur boken och äta upp dem. Det är smaker från hela världen och det är läcker snabbmat, fräscha sallader och husmanskost med en twist. Allt veganskt och allt underbart.