Vegetarisk karibisk kokosgryta med stekt kokbanan
5 portioner
Få fram de karibiska smakerna med denna vackra, krämiga kokosgryta som här serveras med tidernas bästa ingrediens, kokbanan. Den blir helt underbart karamelliserad när den steks i kokosolja.
Ingredienser
5 port
Gryta
-
1 msk kokosolja
-
2 st rödlök
-
3 cm färsk ingefära
-
2 st vitlök
-
1 st röd chili
-
3 tsk jerkkrydda
-
1 nypa havssalt
-
1 nypa svartpeppar
-
1 st butternutpumpa
-
2 st potatis
-
1 st aubergine
-
1 st zucchini
-
1 st paprika
-
4 dl kokosmjölk
-
3 dl grönsaksbuljong
-
2 msk tomatpuré
-
0.5 st lime
-
2.5 dl kokta kikärter
-
1.25 dl rostade cashewnötter
-
1 näve spenat
-
2.5 dl mango
Riset och bönorna
-
1 burk kidneybönor
-
4 dl kokosmjölk
-
4 dl grönsaksbuljong
-
3 msk färska timjanblad
-
1 nypa havssalt
-
1 nypa svartpeppar
-
5 dl långkornigt ris
Stekta kokbananer
-
2 st kokbanan
-
2 msk kokosolja