Få fram de karibiska smakerna med denna vackra, krämiga kokosgryta som här serveras med tidernas bästa ingrediens, kokbanan. Den blir helt underbart karamelliserad när den steks i kokosolja.
Ingredienser
5 port
Gryta
- 1 msk kokosolja
- 2 st rödlök
- 3 cm färsk ingefära
- 2 st vitlök
- 1 st röd chili
- 3 tsk jerkkrydda
- 1 nypa havssalt
- 1 nypa svartpeppar
- 1 st butternutpumpa
- 2 st potatis
- 1 st aubergine
- 1 st zucchini
- 1 st paprika
- 4 dl kokosmjölk
- 3 dl grönsaksbuljong
- 2 msk tomatpuré
- 0.5 st lime
- 2.5 dl kokta kikärter
- 1.25 dl rostade cashewnötter
- 1 näve spenat
- 2.5 dl mango
Riset och bönorna
- 1 burk kidneybönor
- 4 dl kokosmjölk
- 4 dl grönsaksbuljong
- 3 msk färska timjanblad
- 1 nypa havssalt
- 1 nypa svartpeppar
- 5 dl långkornigt ris
Stekta kokbananer
- 2 st kokbanan
- 2 msk kokosolja