
Vegetarisk rödbetsburgare med ärthummus
Ingredienser
6 port
Rostad pepparkrydda
-
2 msk hela korianderfrön
-
2 msk sichuanpeppar
-
2 msk svartpepparkorn
Burgare
-
500 g rödbetor
-
2 msk olivolja
-
havssalt
-
6 st vitlöksklyftor
-
färsk oregano
-
1 tsk rostad pepparkrydda
-
2 dl kokt rött ris
-
1 dl pankoströbröd
-
2 msk mandelsmör
-
2 dl kokta röda linser
-
1 dl kokt röd quinoa
-
1 nypa salt
-
rapsolja att steka i
Ärthummus
-
300 g gröna ärter
-
2 dl kikärter
-
1 dl olivolja
-
1 msk tahini
-
1 st vitlöksklyfta
-
0.5 st citron, saften
-
3 msk finhackad mynta
-
salt
Servering
-
6 st hamburgerbröd
-
ärtskott
-
1 st citron, rivet skal
Gör så här
Rostad pepparkrydda
Ärthummus
Lägga ihop
Receptkreatör

Gröna burgare
Gröna burgare (Bonnier Fakta) av Martin Nordin är smått fantastisk. Det är vegetariska och veganska burgare i en vild blandning med inspirerande toppings och tillbehör.
Receptkreatör

Gröna burgare
Gröna burgare (Bonnier Fakta) av Martin Nordin är smått fantastisk. Det är vegetariska och veganska burgare i en vild blandning med inspirerande toppings och tillbehör.