Vegetarisk rödbetsburgare med ärthummus
6 portioner
Om du tror att gröna vegoburgare är tråkig... tänk igen. Martin Nordin har skapat den maffigaste rödbetsburgaren någonsin, toppad med en grön ärthummus med mynta. Ah!
Ingredienser
6 port
ROSTAD PEPPARKRYDDA
-
2 msk rött ris
-
2 msk sichuanpeppar
-
2 msk svartpeppar
Burgare
-
500 g rödbetor
-
2 msk olivolja
-
havssalt
-
6 st vitlök
-
oregano
-
1 tsk rostad pepparkrydda
-
2 dl rött ris
-
1 dl pankoströbröd
-
2 msk mandelsmör
-
2 dl röda linser
-
1 dl röd quinoa
-
1 nypa salt
-
rapsolja
Ärthummus
-
300 g gröna ärter
-
2 dl kikärter
-
1 dl olivolja
-
1 msk tahini
-
1 st vitlök
-
0.5 st citron
-
3 msk mynta
-
salt
Till servering
-
6 st hamburgerbröd
-
ärtskott
-
1 st citron