Om du tror att gröna vegoburgare är tråkig... tänk igen. Martin Nordin har skapat den maffigaste rödbetsburgaren någonsin, toppad med en grön ärthummus med mynta. Ah!
Ingredienser
6 port
ROSTAD PEPPARKRYDDA
- 2 msk rött ris
- 2 msk sichuanpeppar
- 2 msk svartpeppar
Burgare
- 500 g rödbetor
- 2 msk olivolja
- havssalt
- 6 st vitlök
- oregano
- 1 tsk rostad pepparkrydda
- 2 dl rött ris
- 1 dl pankoströbröd
- 2 msk mandelsmör
- 2 dl röda linser
- 1 dl röd quinoa
- 1 nypa salt
- rapsolja
Ärthummus
- 300 g gröna ärter
- 2 dl kikärter
- 1 dl olivolja
- 1 msk tahini
- 1 st vitlök
- 0.5 st citron
- 3 msk mynta
- salt
Till servering
- 6 st hamburgerbröd
- ärtskott
- 1 st citron