Vegetarisk tikka masala
4 portioner
Tikka masala är egentligen en brittisk rätt, inspirerad av indisk matlagning. Det är vanligtvis kyckling tillsammans med indiska kryddor och en masalasås, men här kommer en helt vegetarisk version.
Ingredienser
4 port
Marinerade vegobitar
-
500 g vegobitar
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk kashmirichili
-
1 tsk garam masala
-
0.25 tsk mald kryddnejlika
-
1 msk riven ingefära
-
2 st vitlöksklyftor, rivna
-
0.5 dl tomatpuré
-
1 dl yoghurt
-
1 tsk salt
Masalasås
-
0.5 dl rapsolja
-
1 st rödlök, finhackad
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 msk riven ingefära
-
1 tsk kashmirichili
-
1 tsk garam masala
-
0.5 tsk gurkmeja
-
1 tsk mald koriander
-
0.5 dl fint malda cashewnötter
-
1 burk à 400 ml krossade tomater
-
1 tsk strösocker
-
2 dl grädde
-
1 dl vatten
-
0.5 st citron, saften
-
salt
Servering
-
4 portioner kokt basmatiris