
Fotograf: Linus Hallgren
Vegetariska bovetebollar med myntasås och rostade rotfrukter
4 portioner
De här vegetariska bollarna är så goda med både bovete och valnötter. Serveras med rostade rotfrukter med päron och myntasås.
Ingredienser
4 port
Bovetebollar med valnötter
-
2 dl helt bovete
-
1.5 dl valnötter
-
0.5 st gul lök
-
2 tsk torkad rosmarin
-
1 msk ljus sojasås
-
salt
-
svartpeppar
Rostade rotfrukter
-
8 st potatis
-
4 st palsternacka
-
2 st päron
-
olivolja
-
salt
-
svartpeppar
Myntasås
-
2 krukor färsk mynta
-
1 dl hackat vitt bröd
-
1 tsk dijonsenap
-
1 dl olivolja
-
0.5 dl vatten
-
0.5 msk rödvinsvinäger
-
salt
-
svartpeppar