
Vegetariska Järpar med viltsmak och vitlökspotatis
Ingredienser
4 port
Järpar med viltsmak
-
2 burkar à 400 g kidneybönor
-
10 st enbär
-
1 tsk timjan
-
1 tsk svartpeppar
-
0.5 tsk salt
-
2 msk mörk sojasås
-
2 tsk dijonsenap
-
1 st rödlök
-
2 dl havregryn
-
2 msk potatismjöl
-
1 msk rapsolja
Vitlökspotatis
-
1 kg potatis
-
2 msk rapsolja
-
4 st vitlöksklyftor
-
flingsalt
-
svartpeppar
Svampsås
-
3 dl blandad torkad svamp
-
3 dl vatten
-
2 tsk tomatpuré
-
1.5 tsk ljus sojasås
-
3 dl grädde
-
0.25 tsk svartpeppar
-
salt
-
1 knivsudd chilipeppar, om du vill ha lite hetta
Gör så här
Järpar med viltsmak
Vitlökspotatis
Svampsås
Receptkreatör

Magic Vegan Vardag
I Magic Vegan Vardag (Isaberg Förlag) bjuder Camilla Danilda och Barbara Kjellström på vegansk vardagsmat lagad från grunden. Det är svensk husmanskost blandat med mat från hela världen. Enkelt, gott och perfekt alla dagar i veckan. Kolla även in deras bok Magic Vegan Julbord.
Receptkreatör

Magic Vegan Vardag
I Magic Vegan Vardag (Isaberg Förlag) bjuder Camilla Danilda och Barbara Kjellström på vegansk vardagsmat lagad från grunden. Det är svensk husmanskost blandat med mat från hela världen. Enkelt, gott och perfekt alla dagar i veckan. Kolla även in deras bok Magic Vegan Julbord.