Saftiga järpar som tillagas i ugnen, samtidigt som potatisen. Den gräddiga svampsåsen passar fint till järparna, som får sin viltsmak av enbär och timjan. Servera gärna med en klick svartvinbärsgelé för att få till det där lite extra söta.
Ingredienser
4 port
Järpar med viltsmak
- 800 g kidneyböna
- 10 st enbär
- 1 tsk timjan
- 1 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
- 2 msk mörk sojasås
- 2 tsk dijonsenap
- 1 st rödlök
- 2 dl havregryn
- 2 msk potatismjöl
- 1 msk rapsolja
- 1000 g potatis
- 1 msk rapsolja
- 4 st vitlök
- flingsalt
- 300 dl blandad torkad svamp
- 300 ml vatten
- 1.5 tsk tomatpuré
- 3 dl ljus sojasås
- 0.25 tsk svartpeppar
- salt
- chilipeppar