Vegetarisk viltskavsgryta med potatismos och lingon
Viltskavsgryta är en riktig husmanskostklassiker. Här kommer en helt vegetarisk viltskav med ostronskivling och vegobitar.
Ingredienser
4 port
Viltskav
-
250 g ostronskivling
-
1 st gul lök
-
300 g vegobitar
-
10 st enbär
-
2 tsk torkad timjan
-
2 dl grädde
-
2 tsk mörk sojasås
-
1 msk grönsaksfond
-
1 msk svartvinbärsgelé
-
rapsolja
-
salt
-
svartpeppar
Potatismos
-
1 kg potatis
-
2 msk rapsolja
-
1 krm mald muskot
-
salt
-
vitpeppar
-
1 dl grädde
Stekt svartkål
-
250 g svartkål
-
salt
-
svartpeppar
-
2 msk rapsolja
-
0.5 st citron, saften
Gör såhär
Viltskav
Potatismos
Stekt svartkål
Receptkreatör
Vegansk husmanskost
Gustav Johansson a.k.a. Jävligt gott är the one när det kommer till feel good-mat och det visar han återigen med sin kokbok Vegansk husmanskost (Bonnier Fakta). Här bjuds det på viltskavsgryta, palt, kåldolmar och toast Skagen.
Receptkreatör
Vegansk husmanskost
Gustav Johansson a.k.a. Jävligt gott är the one när det kommer till feel good-mat och det visar han återigen med sin kokbok Vegansk husmanskost (Bonnier Fakta). Här bjuds det på viltskavsgryta, palt, kåldolmar och toast Skagen.