
Vegetarisk viltskavsgryta med potatismos och lingon
Ingredienser
4 port
Viltskav
-
250 g ostronskivling
-
1 st gul lök
-
300 g vegobitar
-
10 st enbär
-
2 tsk torkad timjan
-
2 dl grädde
-
2 tsk mörk sojasås
-
1 msk grönsaksfond
-
1 msk svartvinbärsgelé
-
rapsolja
-
salt
-
svartpeppar
Potatismos
-
1 kg potatis
-
2 msk rapsolja
-
1 krm mald muskot
-
salt
-
vitpeppar
-
1 dl grädde
Stekt svartkål
-
250 g svartkål
-
salt
-
svartpeppar
-
2 msk rapsolja
-
0.5 st citron, saften
Gör så här
Viltskav
Potatismos
Stekt svartkål
Receptkreatör

Vegansk husmanskost
Gustav Johansson a.k.a. Jävligt gott är the one när det kommer till feel good-mat och det visar han återigen med sin kokbok Vegansk husmanskost (Bonnier Fakta). Här bjuds det på viltskavsgryta, palt, kåldolmar och toast Skagen.
Receptkreatör

Vegansk husmanskost
Gustav Johansson a.k.a. Jävligt gott är the one när det kommer till feel good-mat och det visar han återigen med sin kokbok Vegansk husmanskost (Bonnier Fakta). Här bjuds det på viltskavsgryta, palt, kåldolmar och toast Skagen.