
Vispad fetaostkräm med melonsallad
Ingredienser
4 port
-
600 g vattenmelon
-
2 st tomat
-
0.5 st gurka
-
0.5 st rödlök
-
150 g fetaost
-
2 dl crème fraîche
-
1 st citronklyfta
-
salt
-
12 st svarta oliver
-
2 msk olivolja
-
svartpeppar
-
mynta
Gör så här
Diana:
Strosar du omkring i en stad på Balkan när det är säsong för vattenmelon kommer du inte bara se dem på matmarknaderna. De säljs längs med vägarna, inne i staden, utanför staden, ja överallt! Här serverar jag melon som en sallad tillsammmans med min vispade fetaostkräm. Nästan som en shopska salata, fast med vattenmelon som bas och med hela tolv oliver!
Receptkreatör

Balkanmat
I Diana Dontsovas bok Diadonnas Balkanmat – och livet kring det dukade bordet (Polaris Fakta) serveras det meze, grytor, bröd, sallader, sötsaker och allt däremellan. Det är en enda stor fest där mycket är vegetariskt och mycket enkelt går att göra både vegetariskt och veganskt.
Vinnare i kokbokstävlingarna Årets Måltidslitteratur 2021 (kategori Etniska kokböcker) och Gourmand Awards 2021 (Eastern Europe).
Diana:
Strosar du omkring i en stad på Balkan när det är säsong för vattenmelon kommer du inte bara se dem på matmarknaderna. De säljs längs med vägarna, inne i staden, utanför staden, ja överallt! Här serverar jag melon som en sallad tillsammmans med min vispade fetaostkräm. Nästan som en shopska salata, fast med vattenmelon som bas och med hela tolv oliver!
Receptkreatör

Balkanmat
I Diana Dontsovas bok Diadonnas Balkanmat – och livet kring det dukade bordet (Polaris Fakta) serveras det meze, grytor, bröd, sallader, sötsaker och allt däremellan. Det är en enda stor fest där mycket är vegetariskt och mycket enkelt går att göra både vegetariskt och veganskt.
Vinnare i kokbokstävlingarna Årets Måltidslitteratur 2021 (kategori Etniska kokböcker) och Gourmand Awards 2021 (Eastern Europe).