Vit bönröra
Det här är en riktigt mångsidig rätt som kan komma till användning på många skilda vis. Som påläggsröra på knäckebrödet eller surdegsmackan, tillsammans med ugnsrostade rotsaker och sallad i form av en hummus bowl eller som en såsklick i wraps, till sallad eller nästan vad som helst. Testa gärna att äta röran med grillade kronärtskockor inlagda i olja på en macka. När jag semestrade några dagar på Färöarna åt jag just detta ett par gånger per dag då det var svårt att få tag på god växtbaserad mat. Efter en hel limpa rågbröd hade jag fortfarande inte hunnit tröttna på denna goda smakkombination.
Ingredienser
4 port
-
1 burk à 400 g små vita bönor
-
0.5 dl olivolja
-
1.5 tsk citronsaft
-
0.5 tsk sesamolja
-
1 st vitlöksklyfta
Extra smaksättning
-
färsk dill
-
kronärtskockor i olja
-
soltorkade tomater
-
färsk basilika
-
salt
-
svartpeppar
Gör såhär
Receptkreatör
Värmande vego
Värmande vego (Norstedts) av Karoline Jönsson är en inspirerande kokbok fylld med växtbaserade recept som passar perfekt för kalla dagar. Boken fokuserar på rätter som ger värme och näring, med rustika och smakrika måltider skapade av svenska råvaror.
Receptkreatör
Värmande vego
Värmande vego (Norstedts) av Karoline Jönsson är en inspirerande kokbok fylld med växtbaserade recept som passar perfekt för kalla dagar. Boken fokuserar på rätter som ger värme och näring, med rustika och smakrika måltider skapade av svenska råvaror.