Sproud först i Sverige med ärtbaserad vaniljdryck
21 februari, 2022
På den globala marknaden syns en tydlig efterfrågan på växtbaserad dryck med vaniljsmak. Nu tar Sproud trenden till Sverige och lanserar Sproud Vanilla, den första växtbaserade vaniljdrycken gjord på ärtprotein. Produkten har ett brett användningsområde i både matlagning, bakning, smoothies och drycker. Tack vare ärtan har den också högt proteininnehåll – dubbelt så högt som havrebaserad dryck. Sproud är dessutom fri från allergener som laktos, nötter, gluten och soja.
Sprouds ärtbaserade drycker har kategorins lägsta klimatavtryck, något man gärna lyfter fram genom att ge Sproud Vanilla en märkning med Carbon Cloud. Med hjälp av märkningen kan konsumenten se produktens exakta klimatavtryck på förpackningen och även gå in i Carbon Clouds klimatdatabas och ta del av alla beräkningar som gjorts. Sproud Vanilla har ett klimatavtryck på 0,32g CO2/kg vilket är ca 75% lägre än komjölk.