• Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Grön jul
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Bli medlem Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Tarte tatin med äpplen

Fotograf: Louise Papuciu

Tarte tatin med äpplen

0 (0 betyg)
Bli medlem för att ge betyg
6 portioner
Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut
Många verkar lite rädda för att göra tarte tatin, men det är inte alls så svårt som man kan tro och är förödande gott. Ett tips är att ställa stekpannan på ett ark aluminiumfolie när den gräddas i ugnen så att kolasåsen inte bubblar över.

Liknande recept

Mofo gasy – fluffiga rispannkakor

Sombi – rispudding från Senegal

Akwadu – ugnsbakade bananer med kokos

Ingredienser

6 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 75 g smör (Eleplant)
  • Betalt samarbete med Eleplant

    Eleplant

    smör (Eleplant)

    Som smör på alla sätt. Utom ett.
    Ett helt vanligt smör. Med den lilla parentesen att det faktiskt är helt växtbaserat och ändå både smakar och beter sig som smör. Ha på smörgåsen, baka croissanter, bryn till lingonen, allt du kan göra med smör kan du göra med Eleplant. Det är en innovation, gjord på raps- kokos- och shea tillsammans med havredryck. Den innehåller inga allergener, konserveringsmedel eller palmolja.
    Läs mer här: Eleplant – Elevating plant based!

  • 2 dl strösocker
  • 5 ark filodeg
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 6 st äpplen
  • 1 st vaniljstång, fröna

Gör så här

veganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 26 november, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut
veganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 26 november, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Kommentarer inaktiverade.

Liknande recept

Recept december 10, 2025

Mofo gasy – fluffiga rispannkakor

Det här är en väldigt populär sötsak och snack i Nigeria som görs på kokosflingor. De är som kokostoppar, härligt sega och lagom söta. Jag har använt kikärtsspad istället för ägg i det här receptet.

Recept december 10, 2025

Sombi – rispudding från Senegal

Recept december 10, 2025

30 min

Akwadu – ugnsbakade bananer med kokos

Recept december 9, 2025

Fruktkräm

Recept december 5, 2025

Knäckig blåbärspaj med saffran

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.