• Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Grön jul
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Bli medlem Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Tofusoppa i sichuan-stil

Fotograf: Stefan Wettainen

Tofusoppa i sichuan-stil

0 (0 betyg)
Bli medlem för att ge betyg
6 portioner
Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut
Den här vegetariska soppan har jag hittat på med utgångspunkt från flera recept från Sichuan i Kina. Och ja, det krävs faktiskt ett besök i en butik som säljer kinesiska matvaror för att få tag i vissa av ingredienserna, exempelvis kinesisk ljus soja, zhacai och chiliolja. Den som vill kan tillsätta kokta nudlar, exempelvis av vete eller sötpotatis.

Liknande recept

Scrambled tofu

Scrambled tofu med fräst spenat

Rökig lyxröra

Ingredienser

6 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 1.5 liter vatten
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk ljus sojasås
  • 1 tsk chinkiang-vinäger
  • 1 dl zhacai (inlagd sareptasenap)
  • 2 msk chiliolja
  • 0.5 tsk rostad sichuanpeppar
  • 1 dl misopasta
  • 1 tsk sesamolja
  • 400 g tofu, tärnad
  • 2 dl salladslök, tunt skivad
  • salt

Gör så här

Receptkreatör

Jens Linder

Jens Linder

soppaveganveganskvegansktvegetariskvegetariskt

Publicerad: 1 december, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Jens Linder

Jens Linder

soppaveganveganskvegansktvegetariskvegetariskt

Publicerad: 1 december, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Kommentarer inaktiverade.

Liknande recept

Recept december 9, 2025

Scrambled tofu

Scrambled tofu smakar nästan som äggröra. Jag äter gärna denna rätt till frukost på helgerna. Prova gärna också med andra grönsaker i säsong.

Recept december 9, 2025

Scrambled tofu med fräst spenat

Recept december 9, 2025

Rökig lyxröra

Recept december 9, 2025

Rostad tomatsoppa med matvete och krutonger

Recept Premium december 1, 2025

Portabello kung pao

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.