Fotograf: Stefan Wettainen
Tofusoppa i sichuan-stil
6 portioner
Den här vegetariska soppan har jag hittat på med utgångspunkt från flera recept från Sichuan i Kina. Och ja, det krävs faktiskt ett besök i en butik som säljer kinesiska matvaror för att få tag i vissa av ingredienserna, exempelvis kinesisk ljus soja, zhacai och chiliolja. Den som vill kan tillsätta kokta nudlar, exempelvis av vete eller sötpotatis.
Ingredienser
6 port
-
1.5 liter vatten
-
2 msk finhackad ingefära
-
1 krm vitpeppar
-
2 msk ljus sojasås
-
1 tsk chinkiang-vinäger
-
1 dl zhacai (inlagd sareptasenap)
-
2 msk chiliolja
-
0.5 tsk rostad sichuanpeppar
-
1 dl misopasta
-
1 tsk sesamolja
-
400 g tofu, tärnad
-
2 dl salladslök, tunt skivad
-
salt