• Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Grön jul
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Bli medlem Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Örtig färskost

Fotograf: Karoline Jönsson

Örtig färskost

0 (0 betyg)
Bli medlem för att ge betyg
2 dl
Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut
En smakrik färskost som är god att äta ihop med grönsaker, på toast eller kex. Går att variera efter eget tycke och smak. Prova kanske också att smak-sätta med rosépeppar eller basilika och soltorkade tomater.

Liknande recept

Vegetarisk pastej med svampsmak

Rökig lyxröra

Smørrebrød panerad tofu med remoulad

Ingredienser

2 dl

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 msk vatten
  • 0.5 msk äppelcidervinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk näringsjäst
  • 0.5 st röd chili, finhackad
  • 1 msk smakfri kokosolja
  • 1 msk finhackad persilja
  • 0.5 tsk torkad rosmarin

Gör så här

Receptkreatör

Karoline Jönsson

Karoline Jönsson

färskostpåläggspreadveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 9 december, 2025

Uppdaterad: 18 december, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Karoline Jönsson

Karoline Jönsson

färskostpåläggspreadveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 9 december, 2025

Uppdaterad: 18 december, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Kommentarer inaktiverade.

Liknande recept

Recept december 9, 2025

Vegetarisk pastej med svampsmak

En ugnsbakad pastej som påminner om traditionell leverpastej och gärna ska ätas med ättiksgurka. Gör den som här med svampfond och -buljong eller använd grönsaksfond och -buljong för en mer naturell smak.

Recept december 9, 2025

Rökig lyxröra

Recept november 26, 2025

Smørrebrød panerad tofu med remoulad

Recept november 26, 2025

Smørrebrød havets kikärtor

Recept Premium november 26, 2025

Smørrebrød Dannebrogen

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.