Recept: Mole med svarta bönor

8 portioner

2 gula lökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk oregano
1 msk mald spiskummin
1 msk mald koriander
1 msk rökt paprikapulver
2 tsk anchochilipulver
2 tsk mald kanel
2 msk kakao
¾ dl vetemjöl
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
25 g mörk choklad, finhackad
4 burkar svarta bönor à 400 g, ca 12 dl kokta
salt
svartpeppar

Till servering
kokt råris
färsk koriander
limeklyftor

  1. Fräs gul lök och vitlök i lite rapsolja tills den mjuknar och blir lätt transparent.
  2. Rör ner kryddorna och låt fräsa med i någon minut.
  3. Vispa ner kakao och vetemjöl. Vispa sedan ner lite vatten i taget för att minska risken för klumpar. Rör ner buljongtärningarna och koka upp. Låt sedan sjuda i 10-15 minuter.
  4. Ta kastrullen från plattan och rör ner mörk choklad. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med att vända ner sköljda svarta bönor.
  5. Servera med kokt råris och gärna färsk koriander och limeklyftor.