Bakom Cajsa Warg-priset står Livsmedelsföretagen och detta var första gången som priset delades ut.

Cajsa Warg-priset är ett nyinstiftat litteraturpris som skapats för att premiera högkvalitativa kokböcker, underlätta för konsumenterna att hitta de bästa titlarna och främja det goda samtalet om mat och dryck. Den första vinnaren av Cajsa Warg-priset och utmärkelsen Årets kokbok är kocken och krögaren Paul Svensson med boken Frukt & Bär A-Ö, utgiven på Bonnier Fakta. Paul Svensson tog emot priset på en ceremoni på restaurang Omaka i Stockholm den 11 november. Han belönades med 100 000 kr, en särskilt framtagen Cajsa Warg-statyett i form av ett bokstöd och ett exklusivt köksredskapskit från Nouie. 

– Det är så oerhört roligt att få bekräftelse för något man älskar. Alla kokböcker som har nominerats till Cajsa Warg-priset har en roll att fylla och är ett bevis på att det finns rum och behov för många olika sorters av gastronomi. En gemensam nämnare för dem alla är att de drivs av en kärleksfull, omsorgsfull nördighet och en vilja att förmedla matglädje och kunskap. Det uppskattar jag stort, säger Paul Svensson.