
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetarisk ”leverpastej” – havrepastej
4 portioner
Tänk dig en dansk grovmalen leverpastej. Gjord på havre och helt vegetarisk! Den här havrepastejen är så god på knäckebröd med ättiksgurka.
Ingredienser
4 port
Havrepastej
-
0.5 st gul lök
-
1 msk neutral olja
-
2 dl grädde
-
1 dl havregryn
-
25 g färsk jäst
-
0.5 dl ströbröd
-
0.5 tsk mörk sojasås
-
0.5 tsk torkad mejram
-
0.5 tsk salt
Servering
-
2 trekanter Leksands Havreknäcke
-
ättiksgurka
Leksands havreknäcke
Jag älskar Leksands knäckebröd. De har så många olika varianter och en av mina favoriter är deras havreknäcke med råg. Lätt syra, knaprigt och så gott med vegetarisk havrepastej och ättiksgurka. Ett extra plus för att Leksands kontinuerligt jobbar med att förbättra sitt hållbarhetsarbete! Läs mer på deras hemsida om deras arbete och kolla in hela sortimentet.