
Krämiga sesamnudlar med kinesisk broccoli
Det är ingen hemlighet att jag älskar sesam. Det är sesampasta som skänker krämighet till denna underbara, helt växtbaserade nudelrätt som toppas med krispig broccoli.
Ingredienser
2 port
-
200 g vetenudlar
-
150 g kinesisk broccoli eller spröd bellaverde- broccoli
-
olja att steka i
Nudelsås
-
2 msk kinesisk sesampasta
-
1 msk sesamolja
-
1 msk ljus sojasås
-
1 tsk riven ingefära
-
1 st vitlöksklyfta, riven
-
0.5 msk mörk sojasås
-
2 tsk risvinäger
-
2 tsk strösocker
-
1 msk varmt vatten
Topping
-
1 msk rostade sesamfrön
-
koreansk eller sichuansk chiliolja
Glutenfritt?
Servera med glutenfria nudlar eller risnudlar.
Gör såhär
Receptkreatör

Nudlar
Jennie Walldéns senaste bok Nudlar (Polaris Fakta) är en fullkomlig nudelfest. Här finns självklart en smidig nudelskola och sedan kapitel som Expressnudlar, Soppor & grytor, Kalla nudelrätter och Stir fry-nudlar. Ett måste för nudelälskaren!
Receptkreatör

Nudlar
Jennie Walldéns senaste bok Nudlar (Polaris Fakta) är en fullkomlig nudelfest. Här finns självklart en smidig nudelskola och sedan kapitel som Expressnudlar, Soppor & grytor, Kalla nudelrätter och Stir fry-nudlar. Ett måste för nudelälskaren!