
Aloo paratha – indiska fyllda bröd med potatis
Det här är vår favoritfrukost. Aman brukar gå upp tidigare på söndagar och steka aloo parathas och det finns inget härligare än att vakna av den doften.
Ingredienser
6 port
Fyllning
-
100 g kokt potatis
-
1 tsk rödlök, finhackad
-
2 tsk riven ingefära
-
1 st grön chili, finhackad
-
1 tsk garam masala
-
0.5 tsk mald spiskummin
-
0.5 tsk mald koriander
-
0.5 tsk torkat mangopulver
-
1 tsk salt
Deg
-
4 dl chapatimjöl eller fullkornsvetemjöl
-
0.5 tsk salt
-
2 dl vatten
-
2 tsk neutral olja
Servering
-
yoghurt
-
indiska pickles
Gör såhär
Fyllning
Deg
Receptkreatör

Green India
Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.
Receptkreatör

Green India
Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.