Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Kheer – indisk rispudding

Fotograf: Mattias Kristiansson

Kheer – indisk rispudding

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Kheer eller payasam är en av våra absoluta favoritdesserter. Vi förstår inte hur något så enkelt kan vara så gott, men det är bara så underbart på alla sätt. Det är i princip en risgrynsgröt eller rispudding men den smak- sätts med kardemumma och toppas med nötter och russin. Kheer äts i hela Indien och kan se lite olika ut beroende på var du befinner dig. Vissa gillar den ganska tjock medan andra gillar den riktigt rinnig, det är helt upp till dig. Kheer brukar oftast serveras som den är, både varm som kall.

Liknande recept

Rostad indisk potatis med kikärtor

Indisk brödpudding - Shahi tukda

Jeera aloo - indisk potatis med spiskummin

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Kheer
  • 0.75 dl basmatiris
  • 8 dl mjölk
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till mjölk. Vanligast är baserade på havre- eller soja. Finns både i kyldisk och ute på hyllan.

  • 2 dl grädde
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till grädde, oftast baserade på havre- eller soja. Här är det även gott att testa kokosgrädde.

  • 1 dl strösocker
  • 0.25 tsk mortlad kardemumma
Servering
  • 1 msk hackad mandel
  • 1 msk hackade pistagenötter
  • 1 msk hackade russin

Nötfritt?

Uteslut nötterna vid servering.

Gör så här

Receptkreatör

Mattias Kristiansson & Amanpreet Singh Sangha

Mattias Kristiansson & Amanpreet Singh Sangha

Vegoprofilen Mattias Kristiansson har gett ut 14 kokböcker och är chefredaktör för VEGO. Amanpreet Singh Sangha har en lång karriär inom mode och är även en riktig foodie med känsla för smaker och kryddor, inte minst när det kommer till det indiska kök som han vuxit upp med.

Green India

Green India

Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.

basmatiindienindiskkheerrisgrötrisgrynrisgrynsgrötrispudding

Publicerad: 29 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson & Amanpreet Singh Sangha

Mattias Kristiansson & Amanpreet Singh Sangha

Vegoprofilen Mattias Kristiansson har gett ut 14 kokböcker och är chefredaktör för VEGO. Amanpreet Singh Sangha har en lång karriär inom mode och är även en riktig foodie med känsla för smaker och kryddor, inte minst när det kommer till det indiska kök som han vuxit upp med.

Green India

Green India

Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.

basmatiindienindiskkheerrisgrötrisgrynrisgrynsgrötrispudding

Publicerad: 29 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept april 1, 2025

Rostad indisk potatis med kikärtor

Kikärtor för mig är något helt eget. Det är förmodligen den populäraste baljväxten i Sverige och den används självklart i både falafel och hummus. Men du kan göra så mycket mer. Här rostar jag dem med potatis i ugnen så att de blir härligt krispiga.

Recept februari 25, 2025

Indisk brödpudding – Shahi tukda

Recept februari 25, 2025

Jeera aloo – indisk potatis med spiskummin

Recept februari 10, 2025

Indiska vegetariska bollar i currysås

Recept februari 10, 2025

Vegetarisk Tofu tikka masala

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.