Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Chapati och roti – indiska tunnbröd

Fotograf: Eva Hildén

Chapati och roti – indiska tunnbröd

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
8 portioner
Det här är det bröd som äts absolut mest i indiska hem och restauranger. Det är ett tunnbröd som steks i en torr panna och det går oftast under namnen roti eller chapati, men även phulka.

Liknande recept

Rostad indisk potatis med kikärtor

Indisk brödpudding - Shahi tukda

Jeera aloo - indisk potatis med spiskummin

Ingredienser

8 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 6 dl chapatimjöl
  • Tips!

    Chapatimjöl hittar du i indiska butiker. Det är ett sorts av fullkornsmjöl som kan ersättas med fullkornsvetemjöl eller hälften fullkorn, hälften vanligt vetemjöl. Även rågsikt tycker vi funkar bra.

  • 1 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 2 tsk neutral olja

Gör så här

Mer om chapati

Om du går i indiska butiker kan du köpa ett speciellt ”chapatimjöl”, vilket är ett sorts fullkornsmjöl. Vi använder antingen det, vanligt fullkornsmjöl eller hälften fullkornsmjöl och hälften vanligt vetemjöl. Degen ska kännas lite klibbig när du arbetar ihop den, men den kom- mer att bli perfekt smidig när du har knådat den i några minuter.

Du kan köpa speciella tunna kavlar, belan, för att kavla ut bröden och även steka dem i en klassisk tawa, men vi använder en helt vanlig kavel och en lika vanlig stekpanna.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson & Amanpreet Singh Sangha

Mattias Kristiansson & Amanpreet Singh Sangha

Vegoprofilen Mattias Kristiansson har gett ut 14 kokböcker och är chefredaktör för VEGO. Amanpreet Singh Sangha har en lång karriär inom mode och är även en riktig foodie med känsla för smaker och kryddor, inte minst när det kommer till det indiska kök som han vuxit upp med.

Green India

Green India

Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.

chapatiindienindisktrotitunnbröd

Publicerad: 29 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Mer om chapati

Om du går i indiska butiker kan du köpa ett speciellt ”chapatimjöl”, vilket är ett sorts fullkornsmjöl. Vi använder antingen det, vanligt fullkornsmjöl eller hälften fullkornsmjöl och hälften vanligt vetemjöl. Degen ska kännas lite klibbig när du arbetar ihop den, men den kom- mer att bli perfekt smidig när du har knådat den i några minuter.

Du kan köpa speciella tunna kavlar, belan, för att kavla ut bröden och även steka dem i en klassisk tawa, men vi använder en helt vanlig kavel och en lika vanlig stekpanna.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson & Amanpreet Singh Sangha

Mattias Kristiansson & Amanpreet Singh Sangha

Vegoprofilen Mattias Kristiansson har gett ut 14 kokböcker och är chefredaktör för VEGO. Amanpreet Singh Sangha har en lång karriär inom mode och är även en riktig foodie med känsla för smaker och kryddor, inte minst när det kommer till det indiska kök som han vuxit upp med.

Green India

Green India

Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.

chapatiindienindisktrotitunnbröd

Publicerad: 29 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept april 1, 2025

Rostad indisk potatis med kikärtor

Kikärtor för mig är något helt eget. Det är förmodligen den populäraste baljväxten i Sverige och den används självklart i både falafel och hummus. Men du kan göra så mycket mer. Här rostar jag dem med potatis i ugnen så att de blir härligt krispiga.

Recept februari 25, 2025

Indisk brödpudding – Shahi tukda

Recept februari 25, 2025

Jeera aloo – indisk potatis med spiskummin

Recept februari 10, 2025

Indiska vegetariska bollar i currysås

Recept februari 10, 2025

Vegetarisk Tofu tikka masala

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.