
Chapati och roti – indiska tunnbröd
Ingredienser
8 port
-
6 dl chapatimjöl
-
1 tsk salt
-
3 dl vatten
-
2 tsk neutral olja
Gör så här
Mer om chapati
Om du går i indiska butiker kan du köpa ett speciellt ”chapatimjöl”, vilket är ett sorts fullkornsmjöl. Vi använder antingen det, vanligt fullkornsmjöl eller hälften fullkornsmjöl och hälften vanligt vetemjöl. Degen ska kännas lite klibbig när du arbetar ihop den, men den kom- mer att bli perfekt smidig när du har knådat den i några minuter.
Du kan köpa speciella tunna kavlar, belan, för att kavla ut bröden och även steka dem i en klassisk tawa, men vi använder en helt vanlig kavel och en lika vanlig stekpanna.
Receptkreatör

Green India
Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.
Mer om chapati
Om du går i indiska butiker kan du köpa ett speciellt ”chapatimjöl”, vilket är ett sorts fullkornsmjöl. Vi använder antingen det, vanligt fullkornsmjöl eller hälften fullkornsmjöl och hälften vanligt vetemjöl. Degen ska kännas lite klibbig när du arbetar ihop den, men den kom- mer att bli perfekt smidig när du har knådat den i några minuter.
Du kan köpa speciella tunna kavlar, belan, för att kavla ut bröden och även steka dem i en klassisk tawa, men vi använder en helt vanlig kavel och en lika vanlig stekpanna.
Receptkreatör

Green India
Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.